24 Ekim 2014 Cuma
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Taze fasulyeye veda vaktidir artık... Bu sezonun belkide son taze fasulyesi... Mevsim itibariyle kış sebzelerine geçiş yaptığımız bugünlerde, yazdan kalma bir lezzet sunuyorum size... Tabağın kalp şeklinde olması, tamamen fasulyeye olan düşkünlüğümü gösteriyor :)
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE
1 kg. taze fasulye
1 orta boy soğan
1,5 çay bardağı zeytinyağ
2 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı salça
1 adet domates
tuz
Öncelikle fasulyelerin kenarlarındaki kılçıklarını temizleyerek işe başlıyoruz. Ortadan kesiyoruz ve güzelce yıkıyoruz.
Tencereye 1 adet soğanı yemeklik doğrayıp, zeytinyağını ekleyip kavuruyoruz. Daha sonra içine salçayı ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Ardından fasulyeleri ekleyerek, fasulyelerin çiğ kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Üzerine küp doğranmış domates, şeker ve tuz ilave ediyoruz. Üzerini geçecek kadar su ekleyip, kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder