24 Ekim 2014 Cuma

Zeytinyağlı Taze Fasulye



Taze fasulyeye veda vaktidir artık... Bu sezonun belkide son taze fasulyesi... Mevsim itibariyle kış sebzelerine geçiş yaptığımız bugünlerde, yazdan kalma bir lezzet sunuyorum size... Tabağın kalp şeklinde olması, tamamen fasulyeye olan düşkünlüğümü gösteriyor :)

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

1 kg. taze fasulye

1 orta boy soğan

1,5 çay bardağı zeytinyağ

2 adet kesme şeker

1 tatlı kaşığı salça

1 adet domates

tuz


Öncelikle fasulyelerin kenarlarındaki kılçıklarını temizleyerek işe başlıyoruz. Ortadan kesiyoruz ve güzelce yıkıyoruz.

Tencereye 1 adet soğanı yemeklik doğrayıp, zeytinyağını ekleyip kavuruyoruz. Daha sonra içine salçayı ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Ardından fasulyeleri ekleyerek, fasulyelerin çiğ kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Üzerine küp doğranmış domates, şeker ve tuz ilave ediyoruz. Üzerini geçecek kadar su ekleyip, kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...