28 Ekim 2014 Salı

Etli Lahana Sarması



Lahananın en sevdiğim hali, içi kıymalı harçla sarılmış hali :) Yanında yoğurtla mükemmel bir ikili oluyor. Birazcık uğraştırsa da bu lezzete değer...

ETLİ LAHANA SARMASI

Lahana (yapraklarını düzgünce ayırın)

İç harcı için;

500 gr. kıyma

1 adet soğan

2 yemek kaşığı pirinç

1 tatlı kaşığı salça

1/2 çay bardağı sıvıyağ

Tuz, karabiber ve mutlaka nane


Öncelikle lahanayı yaprak yaprak düzgünce ayırın. Kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sarılabilecek kadar yumuşamış olması yeterli olacaktır. Haşladığınız yaprakları süzgece alıp süzün. İç harcı için soğanı rendeleyin, kıyma, pirinç, sıvıyağ, salça ve baharatlarla birlikte karıştırın. Yaprakları büyüklüğüne göre ikiye ya da üçe keserek, içine harcı koyun ve rulo şeklinde sarın. Tencereye sıkı bir biçimde dizin. Üzerine salçalı su ve biraz da yağ ekleyerek pişmeye bırakın. Yanında yoğurtla servis yapın.


2 yorum:

  1. ben lahanayı bütün olarak haşlıyorum, öylesi daha kolay bana göre)) ellerinize, çok severim sarmayı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki neden olmasın, bütün olarak haşlamak bir diğer alternatif :) teşekkür ederim

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...