30 Ekim 2014 Perşembe

Magnolia Puding




Son zamanların en moda tarifi magnolia puding... Yemek davetlerinizde gerek sunumu, gerekse lezzeti ile tam not alacağına garanti verebilirim. Tarifin orjinali muzlu olanı, tabi diğer meyvelerle de yapabilirsiniz, artık karar sizin...

Buyurun tarife geçelim;

MAGNOLİA PUDİNG

1 litre süt

1 su bardağı tozşeker

3 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı nişasta

2 yumurta sarısı

1 paket vanilya

1 küçük kutu süt kreması

1 paket bebe bisküvisi (ara katlar ve üzeri için)


Öncelikle sütü tencereye alın, yumurta sarılarıyla birlikte iyice çırpın. Şekerini ilave edin. Karıştırın. En son vanilya, un ve nişastayı da ekleyip koyulaşıp puding kıvamına gelene kadar pişirin.

Fokurdamaya başladıktan sonra altını kapatın ve 5 dakika sonra süt kremasını ekleyip elinizle iyice çırpın.

Bebe bisküvilerini rondodan geçirip kırıntı haline getirin.(çokta un gibi olmasın)

Servis kabınızın en altına biraz puding, üzerine biraz bisküvi kırıntısı, tekrar puding, tekrar kırıntı olacak şekilde kabın yarısına kadar gelin. Kırıntının üzerine  ve kenarlarından görünecek şekilde dilimlediğiniz muzları yerleştirin ve üzerine dikkatlice puding dökün. En üste tekrar kırıntı dökün ve arzu ettiğiniz şekilde süsleyin. 1 gün bekledikten sonra servis edin.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...