4 Kasım 2014 Salı

Zeytinyağlı Ispanak



Kış sebzelerinden en çok sevdiğim ıspanak... Ispanaklı yemeklerin alternatifi de çok, ister zeytinyağlı tüketin, ister börek yapın, ya da acil durumda üzerine bir yumurta kırın, her haliyle hem faydalı hem de çok lezzetli bence...

ZEYTİNYAĞLI ISPANAK

1 kg. ıspanak

1 adet orta boy soğan

1 çay bardağı zeytinyağı

2 yemek kaşığı pirinç

2 adet kesme şeker

1 tatlı kaşığı salça

Tuz


Ispanakları güzelce yıkadıktan sonra bir parmak kalınlığında doğrayın.
1 tane orta boy soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun.
1 tatlı kaşığı salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Daha sonra ıspanakları ekleyin ve ıspanaklar sönene kadar kavurun.
Çok gerekliyse çeyrek çay bardağı kadar su koyun. (bazen ıspanak fazla su salıyor o zaman su eklemeyin)
Tuz ve şekerini ilave edin.
Pişmeye yakın pirinçlerini de ekleyin.
Pirinçler de pişince altını kapatıp soğumaya bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...