7 Kasım 2014 Cuma

Kremşantili Kurabiye



Çok az malzeme ile gayet pratik ve lezzetli bir kurabiye tarifi, hemen not etmenizi öneririm. İçerisinde katı yağ yok, yumurta yok, şeker yok ee daha ne olsun :)

Buyurun tarife;

KREMŞANTİLİ KURABİYE

2 paket toz halde krem şanti

3 su bardağı un

1 su bardağı sıvıyağ

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığı tarçın

3-4 yemek kaşığı dövülmüş fındık


Tarif gayet pratik. Öncelikle sıvıyağ ve kremşantileri karıştırın, sonra bütün diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. Yalnız unu biraz kontrollü ekleyin, hepsini birden eklemeyin, yavaş yavaş ilave edin.

İçerisinde şeker ya da kabartma tozu yok, kafanızda soru işareti kalmasın.

Şekil verirken hamuru toparlamakta zorlanırsanız endişelenmeyin, doğru yoldasınız, hamur diğer kurabiye hamurları gibi elastik değil. Hafifçe ellerinizi ıslatıp daha kolay şekil verebilirsiniz.

180 derecede 30 dk. kadar pişirin. Piştikten sonra üzerine arzu ederseniz pudra şekeri dökebilirsiniz.

Kapalı bir kabın içerisinde 1 hafta kadar tazeliğini koruyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...