16 Aralık 2014 Salı
Bayatlamayan Poğaça
Kıyır kıyır diye tabir edilen bir poğaça tarifiyle karşınızdayım. Ertesi güne bile tazeliğini koruyan bu poğaça, demirbaş tariflerinizin arasına girecektir, ben eminim :)
BAYATLAMAYAN POĞAÇA
2 Yumurta (1'inin sarısını poğaçaların üzeri için ayırın)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
125 gr. margarin
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un
İçi için; zeytin ezmesi
Üzeri için; susam, çörekotu
Yumurta, yoğurt, sıvıyağ ve margarini karıştırın. Ardından sirke, kabartma tozu, tuz ve unu ekleyip hamuru yoğurun. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un ekleyin, daha fazlasına gerek yok. Yuvarlak parçalar kopardığınız hamuru elinizde açarak, içine istediğiniz iç harcı koyup poğaça şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin. 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
evet, bazi poğaçalar ertesi gün bayatlıyor maalesef, neden böyle olduğunu anlamıyorum, bide sizin tarifinizi deneyecem
YanıtlaSilMehriban hanım, ben bu poğaçayı bazen yoğurup şekil verip bir gece buzdolabında bekletiyorum, sabah pişiriyorum bu yönüyle hem pratik hem de sanki hamur daha iyi oturuyor daha kıyır oluyor
Sil