22 Ekim 2014 Çarşamba

Fırın Makarna



Klasik makarnalardan sıkıldıysanız, makarnayı bir de fırında deneyin. İçinde beyaz peynir ve beşamel sos var, neredeyse çayın yanına yiyebileceğiniz bir aperatif çünkü ucundan kenarından su böreğini andırıyor :) Ama tabi kendisi köftelerinizin de vazgeçilmez eşlikçisi olacaktır.

FIRIN MAKARNA

(orta boy cam tepsi için)

1/2 paket kalem makarna

125 gr beyaz peynir

Beşamel sos için;

4 çorba kaşığı un

3 çorba kaşığı tereyağ

Süt (göz kararı, çünkü tamamen unun koyulaşmasına bağlı)

Üzeri için;

Kaşar peynir (rendelenmiş)


Makarnayı tuzlu suda bildiğimiz geleneksel şekilde haşlıyoruz. Beşamel sosu yapmak için; tereyağını eritiyoruz ve içine unu koyup kavuruyoruz. Un kokusu gidene kadar kavrulduktan sonra içine süt ekliyoruz. Sosumuz pişmeye başladıkça koyulaşacaktır, burada sütün ölçüsü malesef tamamen göz kararı...

Sos koyulaştıktan ve fokurdadıktan sonra, haşladığımız ve süzdüğümüz makarnayı, beyaz peyniri ve beşamel sosun bir kısmını karıştırıp, tepsimize döküyoruz. Kalan beşamel sosu da fırın makarnanın üzerine sürüyoruz. En üzerine de kaşar peynir rendesi döküp, 250 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...