22 Ekim 2014 Çarşamba
Fırın Makarna
Klasik makarnalardan sıkıldıysanız, makarnayı bir de fırında deneyin. İçinde beyaz peynir ve beşamel sos var, neredeyse çayın yanına yiyebileceğiniz bir aperatif çünkü ucundan kenarından su böreğini andırıyor :) Ama tabi kendisi köftelerinizin de vazgeçilmez eşlikçisi olacaktır.
FIRIN MAKARNA
(orta boy cam tepsi için)
1/2 paket kalem makarna
125 gr beyaz peynir
Beşamel sos için;
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağ
Süt (göz kararı, çünkü tamamen unun koyulaşmasına bağlı)
Üzeri için;
Kaşar peynir (rendelenmiş)
Makarnayı tuzlu suda bildiğimiz geleneksel şekilde haşlıyoruz. Beşamel sosu yapmak için; tereyağını eritiyoruz ve içine unu koyup kavuruyoruz. Un kokusu gidene kadar kavrulduktan sonra içine süt ekliyoruz. Sosumuz pişmeye başladıkça koyulaşacaktır, burada sütün ölçüsü malesef tamamen göz kararı...
Sos koyulaştıktan ve fokurdadıktan sonra, haşladığımız ve süzdüğümüz makarnayı, beyaz peyniri ve beşamel sosun bir kısmını karıştırıp, tepsimize döküyoruz. Kalan beşamel sosu da fırın makarnanın üzerine sürüyoruz. En üzerine de kaşar peynir rendesi döküp, 250 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder