20 Ekim 2014 Pazartesi
Armutlu Tart
Şahane lezzette bir tart, armutlu olması tamamen benim hayal gücüm, siz istediğiniz malzemeyle yapabilirsiniz ama öncelikli olarak armutla denemenizi tavsiye ederim. Birkaç farklı aşaması var, ama sonunda bütün uğraşlarınıza değecek, garanti veriyorum.
ARMUTLU TART
Keki için;
2 yumurta
2 kahve fincanı tozşeker
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı yoğurt
1/2 kahve fincanı kakao
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya
Kreması için;
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
100 gr. labne peyniri
1 paket vanilya
Ayrıca üzeri için;
2 adet deveci armut
1/2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 paket tart jölesi
Bu tarif 3 aşamalı bir tarif şöyle ki;
1. Aşama
Öncelikli olarak keki pişiriyoruz. Bunun için, yumurta ve tozşekeri güzelce çırpıyoruz, içine yoğurt, ve sıvıyağı katıp karıştırmaya devam edin. En son unu kakaoyu ve kabartma tozu ile vanilyayı ekleyip hamurunuzu oluşturun. Önceden yağlanmış ortası çukur tart kalıbınıza dökün ve 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirip, tartınızın tabanını oluşturun.
2. Aşama
Bu aşamada armutlarımızı şekerli suda haşlıyoruz. Bunun sebebi, yumuşacık tartınızı yerken armutların sert bir şekilde sizi rahatsız etmemesi.
2 tane armudu küp küp yada istediğiniz herhangi bir şekilde doğrayın. 1/2 su bardağı şeker ve 1,5 su bardağı su ile oluşturduğunuz şerbette armutlarınızı yumuşayıncaya kadar haşlayın ve soğumaya bırakın.
3. Aşama
Kremasını hazırlamak için, 1,5 su bardağı sütün içine 1 yumurta sarısını koyup iyice çırpın. Daha sonra labne peyniri hariç bütün malzemeleri katıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Muhallebiniz piştikten sonra, altını kapatın ve 5-10 dk beklemeye alın. Daha sonra içine labne peynirini ekleyin ve karıştırın. Kremamız hazır.
Şimdi sıra hepsini birleştirmeye geldi. Kekimizi servis tabağına alın, üzerindeki çukur kısma kremasını dökün. Üzerine armutları dizin. Tart jöleyi de paketin arkasındaki tarifine göre yapıp armutların üzerine fırça yardımıyla sürün.
1 gün dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder