18 Ekim 2014 Cumartesi
Ekşili köfte
Ekşili köftenin en sevdiğim tarafı, hem bir nevi çorba, aynı zamanda da ana yemek olması... İkisi bir arada bir lezzet. Bu yönüyle de zor zamanlarda kurtarıcı bir yemek olduğunu düşünüyorum. Hele bir de buzluğunuzda önceden hazırlanmış minik köfteleriniz varsa, işiniz yarı yarıya kolaylaşacaktır.
Haydi buyurun tarife;
EKŞİLİ KÖFTE
1 adet patates
1 adet havuç
2 yemek kaşığı salça
1 litre kadar su
Köftesi için;
150 gr. kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı pirinç
Tuz, karabiber, nane
2 yemek kaşığı un (köfteleri bulamak için)
Terbiyesi için;
4 yemek kaşığı yoğurt
1 limonun suyu
1 yumurta sarısı
İlk olarak tenceremize 4 kaşık sıvıyağ alıp kızdırıyoruz, ve salçayı ekleyerek kavuruyoruz. Daha sonra içine küp doğranmış patates ve halka halka doğranmış havucu ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Ardından tencereye su ekleyip kaynatıyoruz.
Ayrı bir yerde 1 tane soğan rendesi, kıyma, 1 yemek kaşığı pirinç, tuz, karabiber ve nane ile minik minik top köfteler yapıyoruz. Un dolu bir tabağın içinde köfteleri tekerleyip her taraflarını unluyoruz.
Köfteleri kaynayan suya, diğer sebzelerin içine ilave ediyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
Bütün malzemeler piştikten sonra;
Ayrı bir yerde 4 yemek kaşığı yoğurt, bir yumurta sarısı ve 1 limonun suyunu karıştırıyoruz. Sıcak çorbadan azar azar içine ekleyerek karışımın kesilmesini önleyerek ısınmasını sağlıyoruz. Karışım iyice ılıdıktan sonra hepsini çorbanın içine ekliyoruz, bir iki taşım daha kaynattıktan sonra servise hazır ediyoruz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder