17 Ekim 2014 Cuma

Kısır



Çay saatlerinin vazgeçilmez tarifi kısır... Tek başına bile bir ağa öğün olabilecek nitelikte. Herkesin çok iyi bildiği bu tarifi bir de ben paylaşmak istedim.

Tarife geçecek olursak;

KISIR

1 su bardağı ince bulgur

1 su bardağı sıcak su

2 yemek kaşığı salça (domates ya da biber zevkinize göre)

1/2 demet maydonoz

1/2 demet taze soğan

4 adet minik salatalık

2-3 adet biber

1-2 yaprak marul

Sosu için;

1/2 çay bardağı zeytinyağ

1 adet limon suyu

2 yemek kaşığı nar ekşisi

Tuz, karabiber, kimyon


Öncelikle bulguru sıcak suyla ıslatmakla işe başlıyoruz. 1 su bardağı bulguru 1 su bardağı sıcak su ile ıslatın. İçerisine tuz da ekleyin Üzerini kapatıp kabarması için bir müddet bekleyin.

Daha sonra içine salça ekleyin. Ardından diğer garnitür malzemeleri (maydonoz,marul,salatalık biber, soğan vs) ekleyerek karıştırın.

En son karabiber, kimyon ve gerekliyse tuz eklemesi yapın ve ayrı bir yerde karıştırmış olduğunuz limon suyu, nar ekşisi ve zeytinyağı karışımını kısıra dökün. Son kez karıştırın ve servise hazır hale getirin.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...