15 Ekim 2014 Çarşamba

Ezogelin Çorbası




Serin havalara doğru yavaş yavaş geçiş yapmaya başladığımız bugünlerde içimizi ısıtacak bir çorba.. Başlı başına bir klasik ezogelin çorbası... Ben tarifi 4 kişilik veriyorum, siz daha kalabalıksanız, ölçüleri aynı oranda arttırabilirsiniz.

EZOGELİN ÇORBASI

1/2 su bardağı kırmızı mercimek

1/2 kahve fincanı bulgur

1 küçük boy soğan

1 çorba kaşığı un

1 tatlı kaşığı salça

1 çorba kaşığı tereyağ

1 litre su

1 limonun suyu

Tuz, karabiber, pulbiber, nane


1 tane soğanı rendeleyin. Kırmızı mercimek ve bulguru yıkayıp tencereye alın. Soğanı da tencereye ekleyin. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin ve kaynamaya bırakın. Mercimek kendini bırakıp iyice eriyene kadar pişirin.

Ayrı bir yerde 1 kaşık tereyağını eritin, Unu ilave edip kavurun, salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.

Daha sonra haşlanan mercimek ile kavrulan unlu karışımı birleştirin ve iyice karıştırın. İçine 1 adet limon sıkın. Tuz, karabiber, pulbiber ve nane ekleyin. Çorba çok koyulaşırsa su ilavesi yapın.

Sıcak sıcak çorbamız servise hazır, afiyet olsun.

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...