15 Ekim 2014 Çarşamba
Ezogelin Çorbası
Serin havalara doğru yavaş yavaş geçiş yapmaya başladığımız bugünlerde içimizi ısıtacak bir çorba.. Başlı başına bir klasik ezogelin çorbası... Ben tarifi 4 kişilik veriyorum, siz daha kalabalıksanız, ölçüleri aynı oranda arttırabilirsiniz.
EZOGELİN ÇORBASI
1/2 su bardağı kırmızı mercimek
1/2 kahve fincanı bulgur
1 küçük boy soğan
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağ
1 litre su
1 limonun suyu
Tuz, karabiber, pulbiber, nane
1 tane soğanı rendeleyin. Kırmızı mercimek ve bulguru yıkayıp tencereye alın. Soğanı da tencereye ekleyin. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin ve kaynamaya bırakın. Mercimek kendini bırakıp iyice eriyene kadar pişirin.
Ayrı bir yerde 1 kaşık tereyağını eritin, Unu ilave edip kavurun, salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
Daha sonra haşlanan mercimek ile kavrulan unlu karışımı birleştirin ve iyice karıştırın. İçine 1 adet limon sıkın. Tuz, karabiber, pulbiber ve nane ekleyin. Çorba çok koyulaşırsa su ilavesi yapın.
Sıcak sıcak çorbamız servise hazır, afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
türk mutfağında en çok sevdiyim çorba ! ))
YanıtlaSilKesinlikle katılıyorum :)
Sil