26 Eylül 2014 Cuma
Tavuklu Hünkar Pilavı
Şık bir sunum olsun ama aynı zamanda yapımı da pratik olsun istiyorsanız, bu tarif tam size göre... İçerisinde ki fıstık, mısır, dereotu,taze soğan ve tavuk ile her açıdan zengin bir pilav. Hem sunumu çok güzel hem de lezzeti... Başlı başına herşeyi içinde barındıran bir akşam yemeği... Şiddetle tavsiye ediyorum.
TAVUKLU HÜNKAR PİLAVI
2 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı su
100 gr. tereyağ
800 gr. tavuk kalça
1/2 su bardağı mısır
1/2 demet dereotu
4-5 adet taze soğan
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Pirinci 2 saat önceden sıcak tuzlu su ile ıslatın. Tavukları küp küp doğrayın. Tencerede suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Ayrı bir yerde tereyağını eritin. Fıstıkları kavurun. Ardından pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra içine ince ince doğranmış taze soğanın yeşil kısımlarını, mısırı ve dereotunu ekleyin ve karıştırın.
Arzuya göre tuzunuzu ilave edin.
2. adım olarak pilavı pişireceğiniz tencerenin dibine tavukları koyun. Üzerine ayrı yerde kavurmuş olduğunuz pirinci ilave edin ve bastırıp düzeltin. Tavuklar altta, pirinç üste kalacak şekilde.
2,5 bardak sıcak suyu pirincin üzerine dökün. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Piştikten sonra, geniş bir servis tabağına ters çevirerek aktarın, bu sefer pirinç altta, tavuklar üstte olacak.
Şimdiden herkese kolaylıklar.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder