25 Eylül 2014 Perşembe
Patatesli Gül Böreği
En klasik, en bilinen böreklerden gül böreği... Ama hala en vazgeçilemeyen börek şekli olduğu kesin...
PATATESLİ GÜL BÖREĞİ
4 yufka
5-6 adet patates
tuz, karabiber, pulbiber
İç sosu için;
1 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1/2 su bardağı sıvıyağ
İç harcı için patatesleri haşlıyoruz ve rendeliyoruz. Baharatlarını ilave ediyoruz.
İç sosu için, yumurta sarısı, süt ve yağı çırpıyoruz.
Bilindiği üzere, yufkamızı 4'e bölüyoruz. Uzun kenarına iç harcımızı koyuyoruz. Üzerine sosumuzu döküyoruz. Yufkayı rulo yapıp, daha sonra içine doğru kıvırarak gül şekli veriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder