29 Eylül 2014 Pazartesi

Elmalı Kurabiye



Elmalı tarçınlı mis gibi bir kurabiye... Sizlere tavsiyem yapıldığı gün tüketmeniz. Daha bir gevrek oluyor. Ama ertesi günlerde de lezzetinden hiçbir şey kaybetmiyor, yumuşacık haliyle çayınıza eşlik ediyor. Değişik modellerde deneyebilirsiniz, ben bu sefer bu şekilde yaptım, farklı modellerde yaptığım zaman tekrar sizinle paylaşırım.

ELMALI KURABİYE

1 yumurta

125 gr. tereyağ

6 yemek kaşığı tozşeker

2 yemek kaşığı yoğurt

1 paket kabartma tozu

Alabildiğine un (yaklaşık 3 su bardağı)

İçi için;

3 tane orta boy elma

4 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tarçın


3 tane orta boy elmayı rendeleyip, 4 yemek kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı tarçın ile suyunu salıp çekene kadar pişirin. Piştikten sonra içine ceviz ekleyin.

Hamur için, 2 yemek kaşığı yoğurt ve 6 yemek kaşığı şekeri iyice karıştırın. İçine tereyağını katı halde ekleyin. Kabartma tozunu ekleyin. Unu azar azar ilave ederek çok sert olmayan ama aynı zamanda ele yapışmayan bir hamur elde edin.

Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın, elinizle düzleştirin, ortasına soğuyan iç harçtan koyup uçlarını birleştirin.

180 derecelik önceden ısıtılmış fırında altı kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra, üzerine pudra şekeri döküp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...