1 Ekim 2014 Çarşamba

Mantı



Sofraların sultanı, Türk mutfağının en vazgeçilmez tadı, mantıdır şüphesiz. Seveni çoktur, sevmeyeni neredeyse yoktur :) Yapımı biraz zahmetli olsa da, bu lezzet için değer bence... Şimdi tarife geçelim;


MANTI

2 su bardağı un

1 yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı tuz

Ilık su

İçi için;

400 gr. kadar kıyma

1 soğan

Tuz, karabiber

Üzerine;

2 yemek kaşığı tereyağ

2 yemek kaşığı pulbiber ya da biber salçası


Bir kabın içerisinde yumurta sarısı, un ve tuzu karıştırın. Yavaş yavaş ılık su ekleyerek hamuru

yoğurmaya başlayın. Hamur sert ama açılabilir bir hale gelinceye kadar un ya da su ekleyerek

yoğurun. İç harcı hazırlayana kadar hamuru beze yapıp dinlenmeye bırakın.

İç harcı için, 1 tane soğanı rendeleyin ve kıymayla karıştırın. İçine tuz ve karabiber ekleyin.

Hamuru börek açar gibi (biraz daha kalın) olarak açıyoruz ve minik minik karelere kesiyoruz.

Her bir karenin içine kıyma koyarak, hamurun 4 ucu birbirine yapışacak şekilde kapatıyoruz.

Daha sonra mantımızı tuz eklediğimiz kaynar suda yumuşayana kadar haşlıyoruz.

Mantıyı tabağa aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt koyuyoruz. Yoğurdun üzerine de 2 kaşık

tereyağında yaktığımız pulbiberi ekliyoruz. En üstüne de nane ve sumak ekleyip servise sunuyoruz.

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...