22 Eylül 2014 Pazartesi
Biber Salçası
Kış hazırlıklarımızın olmazsa olmazı biber salçasıdır... Bu tarifi isterseniz yemeklerinize güzel bir renk ve aroma vermek için kullanın, isterseniz kahvaltılarınızda sıcacık ekmeğinizin üzerine sürün, her haliyle vazgeçilmez olacağına eminim.
BİBER SALÇASI
10 kg. kırmızı kapya biberi
Zeytinyağ, tuz
Öncelikle biberlerimizin çekirdekli kısımlarını ayıklayıp güzelce yıkıyoruz.
İkinci aşama ise, biberlerin haşlanması. Biberleri, kabukları soyulabilecek kıvama gelene kadar haşlıyoruz ve soğuyunca kabuklarını soyuyoruz.
Daha sonra kabuklarını soyduğumuz biberleri doğrayıcıdan geçirip fırın tepsisine koyuyoruz.
İçine arzunuza göre tuz ve zeytinyağ ilave edin.
200-250 derece fırında arada karıştırarak suyunu çekip koyulaşana kadar pişiriyoruz.
Pişen salçayı sıcakken kavanozlara doldurup, kapaklarını sıkıca kapatıp vakumlanması için ters çeviriyoruz.
Bu şekilde bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün düz çevirebilirsiniz. Artık kış boyunca kullanacağınız salçalarınız hazır.
Herkese kolaylıklar...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder