17 Eylül 2014 Çarşamba

Yoğurt Tatlısı





Revaninin kardeşi, en sevdiğim şerbetli tatlılardan birisidir yoğurt tatlısı... Revaniden farkı ise, içindeki irmik ve kesinlikle daha hafif olması.. Bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi, bir gün dinlenince daha bir güzelleşiyor. Hem çok bereketli hem de çok pratik...

YOĞURT TATLISI

Hamuru için;

5 yumurta

2 su bardağı şeker

1 su bardağı yoğurt

2 su bardağı irmik

1 su bardağı un

1 su bardağı sıvıyağ

1 pk. kabartma tozu

Şerbet için;

5 su bardağı şeker

6,5 su bardağı su

Yumurtaları ve şekeri güzelce beyazlaşana kadar çırpıyoruz. İçine, sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip tekrar çırpıyoruz. En son irmik, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz.

Hamurumuzu yağlanmış tepsiye döküyoruz.

180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz, kürdan temiz çıkarsa pişmiş demektir.

Diğer taraftan şerbeti hazırlıyoruz. Şekeri ve suyu tencereye koyup 15-20 dk. kaynatıyoruz.

Pişen tatlımızı soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra dilimliyoruz.

Soğuk tatlının üzerine sıcak şerbetimizi döküp, soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...