8 Ocak 2015 Perşembe

Saray Muhallebisi



Hem sütlü hem çikolatalı bir lezzet.. İsterseniz orta boy bir cam kaba döküp dilim dilim olarak da servis edebilirsiniz, ben bu kez değişiklik olması açısından tek tek servislere koydum. Piştikten sonra mikser ile iyice çırpılması en önemli püf noktası...

SARAY MUHALLEBİSİ

Muhallebisi için;

2 litre süt

13 yemek kaşığı un

16 yemek kaşığı şeker

125 gr. tereyağ

2 paket vanilya

Sosu için;

2 su bardağı süt

2 çorba kaşığı un

1 su bardağı şeker

1 yumurta

2 çorba kaşığı kakao

80 gr. bitter çikolata

1/4 çay bardağı sıvıyağ


Öncelikle tereyağı ve unu kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra sütü şekeri ve vanilyayı ekleyip koyu bir muhallebi olana dek pişirin. Pişen muhallebiyi mikser ile 7-8 dk çırpın. Servis edeceğiniz kaplara paylaştırın.

Sosu için çikolata hariç tüm malzemeleri karıştırıp hafif koyulaşana kadar pişirin. Piştikten sonra içine çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Soğuyan muhallebinin üzerine dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...