8 Ocak 2015 Perşembe
Saray Muhallebisi
Hem sütlü hem çikolatalı bir lezzet.. İsterseniz orta boy bir cam kaba döküp dilim dilim olarak da servis edebilirsiniz, ben bu kez değişiklik olması açısından tek tek servislere koydum. Piştikten sonra mikser ile iyice çırpılması en önemli püf noktası...
SARAY MUHALLEBİSİ
Muhallebisi için;
2 litre süt
13 yemek kaşığı un
16 yemek kaşığı şeker
125 gr. tereyağ
2 paket vanilya
Sosu için;
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 yumurta
2 çorba kaşığı kakao
80 gr. bitter çikolata
1/4 çay bardağı sıvıyağ
Öncelikle tereyağı ve unu kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra sütü şekeri ve vanilyayı ekleyip koyu bir muhallebi olana dek pişirin. Pişen muhallebiyi mikser ile 7-8 dk çırpın. Servis edeceğiniz kaplara paylaştırın.
Sosu için çikolata hariç tüm malzemeleri karıştırıp hafif koyulaşana kadar pişirin. Piştikten sonra içine çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın. Soğuyan muhallebinin üzerine dökün.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder