23 Ocak 2015 Cuma
Pırasalı Gül Böreği
Bizim aile de en çok tercih edilen en çok pişen, benimse en sevdiğim börek çeşidi... Bu hazır yufka ile hazırlanmış pratik olanı, en kısa zamanda el açması hamur ile olan tarifimi de paylaşacağım.
PIRASALI GÜL BÖREĞİ
5 yufka
1,5 kg pırasa
1 yemek kaşığı salça, arzuya göre tuz
Üzeri için; yumurta sarısı
Öncelikle pırasaları güzelce yıkayıp ince ince doğruyoruz. Biraz sıvıyağ koyduğumuz tavada kavuruyoruz. İçine salça ve tuzunu ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Pırasalar yumuşayınca soğumaya bırakıyoruz.
Yufkalarımızı dörde bölüyoruz. Uzun kenarına soğuyan harçtan koyup rulo şeklinde sarıp, yuvarlayıp gül şeklini veriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz. 250 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
çok başarılı bir anlatım ve tarif olmuş teşekkürler
YanıtlaSilBeğenmenize sevindim, ben teşekkür ederim
Silsüper olmuş elinize sağlık
YanıtlaSil