11 Kasım 2014 Salı
Zeytinyağlı Pırasa
Kış sebzelerinden en ferah olanı şüphesiz pırasa... Limonlu limonlu insanın içini açıyor... Hele bir de zeytinyağlı olunca... Tam da mevsimi, böreği de şahane olur, yakında pırasalı arnavut böreğinin tarifini de sizlerle paylaşacağım...
ZEYTİNYAĞLI PIRASA
1 kg. pırasa
1 adet soğan
2 adet havuç
1 limon
1 çay bardağı zeytinyağı
2 kaşık pirinç
2 adet küp şeker
Tuz
Pırasaların üst katmanını alıp, temizledikten sonra iki parmak uzunluğunda doğruyoruz. Havuçları halka halka, soğanı da yemeklik olarak doğrayın. Zeytinyağına ilk etapta soğanı ve havuçları, akabinde de pırasaları ekleyerek kavuruyoruz. Daha sonra içine şeker, tuz, ve limon suyunu ekliyoruz. Üzerini geçmeye yakın su ilave ediyoruz, Ve pişmeye yakın pirinçleri ekliyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz. Mümkünse dolapta dinlendirerek servis yapıyoruz, afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder