15 Kasım 2014 Cumartesi

Mahlepli Tuzlu Kurabiye



Çayın yanında her daim isteyebileceğiniz tuzlu bir lezzet... Kapalı bir kabın içerisinde 1 hafta tazeliğini koruyor, bu yüzden 1 gün önceden de misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz pratik bir tarif...

MAHLEPLİ TUZLU KURABİYE

125 gr. tereyağı

1/2 çay bardağı sıvıyağ

1/2 çay bardağı yoğurt

3 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 paket kabartma tozu

1/2 çay kaşığı karbonat

1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi

2 tatlı kaşığı mahlep

Alabildiğine un

Üzeri için;

1 yumurta akı

çörekotu, susam karışımı


Tarif gayet basit, bütün malzemeleri karıştırıp, hamur haline getiriyorsunuz. Bu aşamadan sonra isterseniz hamuru merdane ile açıp benim gibi şekilli kalıplarla kesebilirsiniz, ya da hamuru rulo şeklinde yapıp verev şekilde kesebilirsiniz. Daha sonra kurabiyelerin üzerini yumurta beyazına batırıp, çörekotu susam karışımına bulayın. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...