9 Ekim 2014 Perşembe
Havuçlu Topkek
Kendisi küçük, lezzeti büyük, havuçlu topkek.. Havuçlu keklerde tarçın zaten olmazsa olmaz, ama bir de limon rendesi ile deneyin, bakalım beğenecek misiniz...
HAVUÇLU TOPKEK
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
İlk olarak 2 yumurta ile 1 su bardağı şekeri çırpıyoruz. Ardından yoğurt, limon kabuğu rendesini ve sıvıyağı ekleyip tekrar çırpıyoruz. En son karışıma un, vanilya, kabartma tozu ve tarçınımızı ekleyip son kez karıştırıyoruz.
Hamuru küçük muffin kalıplarına döküyoruz. Ben üzerlerine damla çikolata koydum, sizde arzunuza göre üzerine ya da içine ilave edebilirsiniz. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Bu tarif ile 12 adet topkek elde edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder